Tartalom rész kezdete

Hírek

Államtitkári óra Hévízen

A PÉNZ7 keretében egykori alma materében tartott önkéntes órát Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

A Hévízi Bibó István Gimnázium egykori diákja fontosnak tartja, hogy a fiatalok készség szintjén sajátítsák el a pénzügyi ismereteket. Izer Norbert szerint a pénzügyi tudatosság nemcsak az egyéneket, a családokat védheti meg a rossz döntések következményeitől, de hosszú távon a társadalmi jólétet és a nemzetgazdaság érdekeit is szolgálja. Minderről a március 6-án tartott PÉNZ7 tanórát megelőzően beszélt az államtitkár, aki, mint mondta, örömmel és izgalommal készült arra, hogy egykori iskolájának tizenegyedikeseivel a legfontosabb pénz- és adóügyi alapismeretekről beszélgessen. 

Egyetlen perc alatt 30 millió forint adóbevétel folyik be a magyar költségvetésbe – derült ki az órán, amelyet Izer Norbert Prezivel készített előadással tett érdekesebbé. Az államtitkár szakterületén túl a biztosításokról és az öngondoskodás fontosságáról beszélt a diákoknak, akiknek a figyelmét arra is felhívta, hogy mely honlapokon, fórumokon kaphatnak hiteles, megalapozott tájékoztatást.

Izer Norbert a 900 önkéntes egyike volt, aki a március 2-6. között megrendezett PÉNZ7 keretei között arra vállalkozott, hogy közelebb vigye, élményszerűbbé tegye a pénzügyi ismereteket a fiatalok számára. A múlt héten mintegy 1200 iskolában, több mint 207 ezer diák vehetett részt a PÉNZ7 pénzügyi ismereteket felvonultató tanóráin, élményszerűen ismerkedve a pénzügyi világban az eligazodáshoz szükséges tudnivalókkal. Az iskolai rendezvénysorozat szervesen illeszkedik a Kormány pénztudatosságát erősítő stratégiájához.

További hírek