Tartalom rész kezdete

Hírek

A szabadban mozogva még a tanulás is könnyebb - Közel 14 ezer diák játszott a PénzFutamon

Márciusban 4 278 csapat, összesen 13 717 általános- és középiskolás diák tette próbára pénzügyi tudását a Pénziránytű Alapítvány és a Medve Matek csapat közösen szervezett PénzFutam szabadtéri kalandjátékán. A nagy sikerre való tekintettel a PénzFutam pályái elérhetők lesznek júniustól is, így az utolsó tanítási napokra, vagy nyári táborok részeként is remek szórakozási lehetőséget teremt majd a PénzFutam.

A PÉNZ7 kísérőeseményeként szervezett PénzFutam játék mindennapi pénzügyi feladványokkal, logikai fejtörőkkel és a szabadtéri mozgás élményével kombinálta az ismeretszerzést. A három korosztály számára három nehézségi szinten kialakított pályákon országszerte több mint 210 helyszínen, a szabadban csiszolhatta pénzügyi tudását a közel 14 ezer 4-14. évfolyamos diák. A játékot csapatokban, GPS koordinátákat követve oldhatták meg a tanulók, akik megismerkedhettek a költségvetéskészítés, a hitelek, befektetések, biztosítások alapfogalmaival is. Mindeközben fejlődtek problémamegoldó készségeik, logikai gondolkodásuk és megtapasztalhatták a csapatmunka erejét.

Minden korosztályban 3-3 csapatot sorsoltak ki a szervezők a legalább ezüst rangot elérők közül, amelyeknek csapattagjai felkészítő tanáraikkal együtt fejenként 10.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal lettek gazdagabbak.

A tavaszi nagy sikerre tekintettel a tanév utolsó heteitől a PénzFutam pályái újra megnyílnak. Várhatóan a június 5-i héttől, akár más választott nehézségi szinten ismét kipróbálhatók a pénzügyes logikai kalandok. A tanév utolsó napjaiban, vagy a nyári napközis táborok részeként, de hétvégi családi szórakozásnak is jó szívvel ajánlhatók a PénzFutam szabadtéri kalandjai: https://penziranytu.hu/penzfutam

További hírek