Tartalom rész kezdete

Hírek

A pénzügyi nevelésben élen járó pedagógusok pályázatait várja a Pénziránytű Alapítvány

Pénziránytű Alapítvány

A pénzügyi tudatosság és a modern pedagógiai módszerek iránt elkötelezett kiváló tanárokat ebben a tanévben is díjazza a Pénziránytű Alapítvány. A mindennapi pénzügyi ismeretek tanórai feldolgozását segítő projekt- vagy foglalkozásterveiket 2024. január 8-ig adhatják be a pályázni kívánó általános- és középiskolai pedagógusok. A nyertes tanárok személyenként akár 600.000 Ft díjazásban is részesülhetnek.

 

A Pénziránytű Tanári Díj – a pénzügyi nevelés elkötelezett támogatásáért és a módszertani kultúra fejlesztéséért – az Alapítvány egyik magas rangú szakmai elismerése, mellyel minden évben teret kívánnak adni a pénzügyi nevelés jó gyakorlatainak bemutatására. A kiemelkedő módszertani munkát végző általános- és középiskolai tanárok az idei tanévben is a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét tematikájához kapcsolódva és két kategóriában pályázhatnak.

Projektterv kategóriában a Megtakarításból befektetés témakörében adhatják be a pályaműveiket, míg foglalkozásterv kategóriában a Megtakarításból befektetés mellett a 2024-es PÉNZ7-hez illeszkedő Okosan a hitelekről témát is választhatják a pályázók.

Akár 600.000 Ft támogatás is elnyerhető

A díjazás mértéke projektterv kategóriában 600.000 forint és a pályaművet önállóan, vagy párban - a díjazást megosztva – is benyújthatják a pályázók. A foglalkozásterv kategóriában elnyerhető támogatás összege személyenként 250.000 forint. Foglalkozásterv kategóriában csak egyedül lehet pályázni.

Az elbírálás során mind a két kategóriában maximum a 3-3 legmagasabb pontszámot elérő pályázatot díjazza a Pénziránytű Alapítvány. Emellett a Magyar Bankszövetség felajánlásával különdíjként egy kiválasztott pályázó 100.000 forint értékű vásárlási utalványban részesül a több mint 2,6 millió forint összdíjazású pályázaton.

A pályaműveket 2024. január 8. 15.00 óráig lehet benyújtani, az ünnepélyes díjátadóra várhatóan a 2024. évi PÉNZ7-hez kapcsolódva kerül majd sor. A projektek magas színvonalú tervezéséhez szakmai és módszertani segédanyagokat is találhatnak a pedagógusok a pályázat hivatalos oldalán, ahol inspirációként megtekinthetők az előző évek nyertes pályázatai is.

További hírek