Tartalom rész kezdete

Hírek

A pénzügyi kultúrát erősíti a fogyasztói tudatosság fejlesztése

A pénzügyi szolgáltatások intenzív fejlődési időszakát tapasztalhatjuk hazánkban és világon egyaránt – hangsúlyozta Gion Gábor, a Miskolci Egyetem pénzügyi kultúra konferenciáján március 4-én.

A Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős államtitkára elmondta, a bankszektor szereplői technológiai téren két fő kihívással szembesülnek: haladniuk kell a technológiai innováció útján, mindezt a meglevő informatikai rendszerek folyamatos, stabil működtetése közben. Fontos kihívás az ügyfelek szokásainak pontos megismerése és a szolgáltatások piaci igényekhez igazítása, egyre jellemzőbb személyre szabása is, amelyet a kisebb, új látásmóddal belepő piaci szereplők gyakran nagyobb rugalmassággal tudnak kezelni. A gazdaságfejlesztést szem előtt tartva megnyugtató látni, hogy a bankpiac több szereplője is megértette és megválaszolja a változó környezet ezen kihívásait.

A fogyasztói tudatosság fejlesztése jelenleg az egyik legfontosabb feladata a pénzügyi ágazat szereplőinek, hiszen az ügyfelek megalapozott döntései hosszútávon hozzájárulnak a szektor kiegyensúlyozott működéséhez és a nemzetgazdaság erősödéséhez is – fejtette ki Gion Gábor, aki azt is elmondta, hogy több mint másfél évtizedes szakmai kapcsolat fűzi a konferenciát szervező Miskolci Egyetem Pénzügyi és Számviteli Intézetéhez, amelynek címzetes egyetemi docense.

Az államtitkár a konferenciát megelőzően a PÉNZ7 önkénteseként a Jezsuita Gimnázium diákjainak tartott pénzügyi és vállalkozásismereti órát, ahol az idei témákhoz igazodva a biztosításokról és a biztonságos internetes bankolás lehetőségeiről beszélt.

Csatolt képek

További hírek