Tartalom rész kezdete

Hírek

A Pénz7 kiemelt témája a pénzügyi biztonság lesz 2020-ban

A pénzügyi biztonság, valamint az „ötletből vállalkozás” lesz a pénzügyi és vállalkozói ismeretek bővítését célzó, Pénz7 elnevezésű program kiemelt témája, amelyet országszerte 2020. március 2-6. között tartanak az általános és középiskolákban.

 A Pénz7 program alapvető célja, hogy már fiatal korban megalapozza a pénzügyi és gazdasági tudatosságot, így ezzel is támogassa a kormány által 2017-ben elfogadott, Okosan a pénzzel! elnevezésű, a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó stratégia megvalósulását. Az idei tanévben tartandó pénzügyi témahét megvalósításáról szóló együttműködési megállapodást november 19-én írták alá a kormányzati és pénzügyi intézmények. A program szerepének szakpolitikai fontosságát mutatja, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Pénzügyminisztérium, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium mellett, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, illetve a Junior Achievement Magyarország Alapítvány képviselői látták el kézjegyükkel a dokumentumot.

Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár kitért arra, hogy a programban részt vevő diákok száma kiemelkedő, és példaként megemlítette, hogy 2017-ben a globális pénzügyi héthez kapcsolódóan megrendezett Pénz7 Magyarországon több diákot ért el, mint a helyi programok Németországban, Franciaországban és Olaszországban együttvéve. Fontosnak nevezte a vállalkozási ismeretek bővítését is, mert a magyar fiatalok körében a legalacsonyabb a vállalkozói hajlandóság az egész régióban, miközben tartós, hosszú távon fenntarthatón prosperáló gazdaságot erős magyar vállalkozások nélkül nehéz elképzelni.

 A rendezvényen elhangzott az is, hogy az életvezetés fontos eleme a pénzügyi tudatosság, a pénzügyi tudatosság témahete pedig beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az első, 2014-2015-ös tanévben 660 iskola, ezer pedagógus, 200 önkéntes és 90 ezer diák vett részt a programban, tavaly pedig már 1.235 iskola, 2.500 pedagógus, 700 önkéntes és 205 ezer tanuló. A jövő évi programra egy hete indult a regisztráció, és már 400 iskola és ezzel 80 ezer tanuló jelezte részvételi szándékát.

 Az eseményről bővebb összefoglaló az alábbi képre kattintva olvasható:

Csatolt képek

További hírek