Hírek

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt legszebb pillanatai

A veszélyhelyzet kihirdetése előtt néhány nappal, március 6-án rendezték a Pénzügyminisztériumban a Nagy Diák Pénzügyes Teszt idei döntőjét. Azóta nagyon fordult a világ, az eseményről készült kisfilmben nemcsak a szép emlékek, hanem a folytatás reménye is ott van.

A Nagy Diák Pénzügyes Tesztre idén rekordszámú nevezés érkezett, mintegy 13 ezer 14-20 év közötti fiatal töltötte ki az első, online fordulóban a 20 kérdésből álló kvízsort. A második fordulót – ahová a legjobb 200 versenyző kapott meghívást –, illetve a döntőt március 6-án, a PÉNZ7 záró napján tartották – stílszerűen - a Pénzügyminisztérium reprezentatív Pénztártermében. Ahogy az alkalomról szóló kisfilmből is kiderül,  izgalmas, mégis vidám és önfeledt volt a megmérettetés, amelynek idei győztese a tatabányai Topercer Péter lett. A második helyen Bátyi Bátor Béla, harmadikon pedig Kecskeméti Zoltán végzett.

A győztesek nyereményét – többek közt egy-egy okostelefont – Balogh László pénzügyekért felelős helyettes államtitkár adta át. A szervezők több különdíjat is kiosztottak, egy laptoppal ajándékozták meg a csornai Hunyadi János Középiskola diákjait, mivel ebből az iskolából érkeztek a legtöbben a középdöntőre. A legfiatalabb játékost, a 2005. augusztusi születésű Oláh Vincét a Magyar Bankszövetség részesítette különdíjban.

A 2008-as gazdasági válság megmutatta, hogy a pénzügyi döntések nemcsak a vállalatok vagy az államok, hanem az egyének és a családok szintjén is fontosak. A magyar kormány éppen ezért stratégiát és cselekvési tervet dolgozott ki, amellyel a lakosság pénzügyi tudatosságát fejleszti. Ezt a célt szolgálja az immár hatodik alkalommal megrendezett PÉNZ7 és a hozzákapcsolódó számos rendezvény, így a Nagy Diák Pénzügyes Teszt is.

 A Nagy Diák Pénzügyes Teszt vetélkedőt a Pénzügyminisztérium, a Diákhitel Központ, a Magyar Biztosítók Szövetsége és a Pénziránytű Alapítvány támogatásával a DUE Médiahálózat szervezte.

A döntőről készült videó megtekinthető itt:

További hírek