Tartalom rész kezdete

Hírek

A kiterjesztett valóság élménye izgalmassá teszi a pénzügyi nevelést

Az előző tanévben nagy sikert aratott, kiterjesztett valóság megoldással kibővített „Iránytű a pénzügyekhez” c. középiskolásoknak szóló tankönyv után a most indult tanévtől már a „Küldetések a pénz világában” c. általános iskolai tankönyvét is AR megoldásokkal egészítette ki a Pénziránytű Alapítvány.

A Küldetések a pénz világában című, felső tagozatosoknak készült tankönyv új, 2022-es kiadásában 20 AR logóval ellátott kép várja a tanulókat. A mobiltelefonra, tabletre az online áruházakból ingyenesen letölthető AR Books librARy app segítségével a képek megelevenednek és megtekinthetővé válnak az adott témához kapcsolódó pár perces animációk, magyarázó videók.

Az applikáció használatához regisztrálni kell és az alkalmazás utasításai szerint a PENZIRANYTU kiadványkódot használni. Ezután az eszköz hátlapi kameráját az AR logóval megjelölt képek fölé kell tartani, a képek ekkor megelevenednek és elindul a videó. Az általános iskolai tankönyvhöz elkészült oktató animációk az Alapítvány Pénzbook YouTube-csatornáján is elérhetők.

A tankönyvek a KELLO felületén ingyenesen rendelhetők, sőt elérhetők online a Pénziránytű Alapítvány honlapján, így a kiterjesztett valóság élménye a letöltött tankönyveken keresztül is élvezhető:

További hírek