Navigációs menü
A  A+  A++
Tartalom rész kezdete

Hírek

A holland királyné megnyitójával indult az idei Global Money Week

Maxima holland királyné köszöntő szavait követően kezdetét vette az idei Global Money Week nemzetközi programsorozat. Az idén online keretek között zajló pénzügyi tudatosságot előtérbe állító témahét 175 ország részvételével zajlik. A Global Money Week magyarországi kísérőeseménye a ZsetON online pénzügyi vetélkedő pénteki döntője.

Az idei, március 22–28. között sorra kerülő rendezvény mottója: „Vigyázz magadra, vigyázza a pénzedre!” A világ egy éve él együtt a koronavírus-járvány okozta nehézségekkel, és ez is rávilágít arra, hogy a tudatos pénzügyi magatartás nemcsak az országokat, hanem a családokat és a vállalkozásokat is átsegítheti a válságos időszakokon.

Az OECD INFE által szervezett Global Money Week program egyik legsikeresebb országa hazánk. Tavaly bekerültünk azon 16 ország közé, amely egy munkacsoportban meghatározza a következő évek témáit, összegyűjti a jó gyakorlatokat.

Európában egyedülálló eredményt mutat fel évről évre a Magyarországon immár hetedik alkalommal megrendezett PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét. A március eleji programhétbe idén a digitális oktatás keretében több mint 171 500 magyar diák kapcsolódott be. A regisztrált iskolák száma 1122 volt, és közel 2000 regisztrált pedagógus tartott tanórát. Mintegy 700 pénzügyi és vállalkozói önkéntes, köztük Varga Mihály pénzügyminiszter nyújtott segítséget az órákon, ezáltal is érdekesebbé, hitelesebbé téve a pénzügyi ismeretek átadását célzó tananyagot.

További hírek