Navigációs menü
A  A+  A++
Tartalom rész kezdete

Hírek

A fizetési moratórium meghosszabbítása

A december 22-én megjelent rendelet szerint a világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése érdekében félévvel, 2021. június 30-áig meghosszabbításra kerül a hitelmoratórium.

A fizetési moratórium a december 31-én lejáró moratóriummal megegyezően széles körre, a lakossági ügyfelek és a vállalkozások hiteleire is kiterjed amennyiben 2020. március 18-a előtt vettek fel hitelt. A fizetési moratórium automatikusan folytatódik azok esetében, akik korábban igénybe vették, nekik tehát nem kell semmit sem tenniük, ha továbbra is élni kívánnak a lehetőséggel. Azoknak az adósoknak, akik decemberben nem éltek a törlesztés felfüggesztésével, az új moratórium igénybevételét előre jelezniük kell a hitelező felé írásban vagy a bank által rendszeresített elektronikus úton.

A fizetési haladék igénybevétele miatt az adósok továbbra sem kerülhetnek hátrányos helyzetbe. Az elhalasztott tartozásra nem lehet kamatos kamatot felszámítani. A futamidő meghosszabbításával kell biztosítani a fizetési terhek egyenletes elosztását.

 Az új moratórium változatlanul lehetőséget biztosít a további törlesztésre is, ha valaki nem kíván élni a jogszabály által nyújtott segítséggel. Ők, ha közben mégis olyan élethelyzetbe kerülnek, ami azt szükségessé teszi, a következő fél évben visszaléphetnek a moratóriumba.

További hírek