Tartalom rész kezdete

Hírek

700 ezer kiadvány segíti a diákok pénzügyi nevelését az új tanévben

162 ezer példányban érkeztek meg a hazai iskolákba a pénzügyi tudatosság fejlesztését támogató Állampolgárok pénzügyei c. munkafüzetek a 8. és 12 évfolyamos diákok számára. Emellett 545 ezer példányt rendeltek az iskolák az alapvető pénzügyi és gazdálkodási ismereteket is tartalmazó tankönyvekből és a pénzügyi fejezetekkel kiegészített munkafüzetekből. Az elmúlt három évben – összhangban a 2017-ben elfogadott pénzügyi tudatosságot előmozdító nemzeti stratégia céljaival - 50 százalékkal nőtt a pénzügyi ismeretanyagot is tartalmazó tankönyvek és munkafüzetek száma, a Pénziránytű Iskolahálózat taglétszáma pedig megduplázódott.

A pénteken kezdődő tanév egyik újdonsága, hogy 8. és 12. évfolyamokon az Állampolgári ismeretek önálló tantárgy lett, és a praktikus pénzügyi ismeretek ennek a kerettantervében jelennek meg. A Pénziránytű Alapítvány olyan munkafüzeteket készített, amelyek az állampolgári ismeretek tankönyvek pénzügyi fejezeteinek elsajátítását és az érettségire való felkészülést is segítik. A munkafüzetek a kiterjesztett valóság élményével támogatják a digitális tudásszerzési lehetőségeket is.

Az általános iskolásoknak szóló Küldetések a pénz világában, valamint a középiskolások pénzügyi nevelését segítő Iránytű a pénzügyekhez tankönyvek idén is látványos kiterjesztett valóság megoldásokkal, összesen 45.000 példányban kerülnek az iskolatáskákba a legújabb jogszabályi változások szerint frissített multimédiás tartalommal. A középiskolai tankönyvet e-learning tananyag is támogatja.

A mindennapi pénzügyi fejezeteket tartalmazó általános iskolai, 3-8. osztályos matematika- és környezetismeret munkafüzetekből, a 8. és 12. osztályosoknak készült Állampolgári ismeretek tankönyvekből pedig több, mint 500 ezer példányt rendeltek az iskolák a 2023/2024-as tanévre. Az alsó tagozatosok pénzügyi nevelését pedig ingyenes társasjátékok támogatják.

Csak idén összesen több mint 700 ezer kiadvány járulhat hozzá tehát a diákok pénzügyi neveléséhez, teljes összhangban a 2017-ben elfogadott pénzügyi tudatosságot előmozdító nemzeti stratégiával. A 2016 óta a Magyar Nemzeti Bank támogatásából megvalósult tartalomfejlesztés révén eddig összesen több mint 2,5 millió ingyenes könyv és munkafüzet támogatta a pénzügyi kultúra iskolai fejlesztését.

További hírek