Tartalom rész kezdete

Hírek

2022 márciusában is folytatódik a nagysikerű PÉNZ7!

Hat szervezet írta ma alá azt az együttműködési megállapodást, amelyben a diákok pénzügyi és vállalkozói ismereteinek további fejlesztését vállalják a 2021/2022-es tanévben megvalósuló PÉNZ7 témahetének keretében.

A PÉNZ7 sikeres megvalósítása érdekében sokoldalú együttműködési megállapodást kötöttek: az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektgazdaként, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány együttműködő szakmai partnerként írták alá a dokumentumot.

Jövő tavasszal, március 7-11. között immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő iskolai PÉNZ7-et. A program indulásától résztvevője a mintegy 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezésnek. Az előző tanévben hazánkban – a jelenléti oktatás tavalyi szüneteltetése ellenére is - több mint 1100 iskola 171500 diákja vett részt a programban. A kimagasló részvétel elismeréseként a magyar program háromszor is bekerült a Global Money Week (GMW) eseménysorozat legjobbjai közé.  Az OECD által kiadott 2021-es GWM Éves jelentésben Magyarország kiemelt terjedelemben számolhatott be a PÉNZ7 sokrétű hazai eseményeiről, így a digitális szabadulószoba pénzügyi fejlesztő játékról, valamint a ZsetOn Beosztó zsebpénzkalkulátorról.

Ebben a tanévben a PÉNZ7 rendhagyó tanóráinak pénzügyi témája a „Pénzügyi tervezés és megtakarítások”, vállalkozói témája pedig az „InnoVÁL(L) – Vállalkozz okosan!”, mely a „Kisvállalkozás indítása”; „ A közösségi média marketingje”; és „A hatékony vezetés” című tananyagokból áll.

Idén a résztvevő több mint 100 ország főként online módon rendezte meg a témahetet; Magyarország hibrid megoldást alkalmazott, ahol volt fizikai jelenléttel oktatás, ott az önkéntes megtarthatta a tanórát. A világon a 9. legjobb elérését felmutatni igazán komoly magyar siker, amelyre mindnyájan büszkék lehetünk -  emelte ki Gion Gábor a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára beszédében.

A program folyamatosan bővülő aktuális információi a www.penz7.hu oldalon érhetőek el.

További hírek