Tartalom rész kezdete

BÉT pénzügyi edukációs tevékenysége

A BÉT évek óta nagy hangsúlyt fektet a fiatalok, valamint a lakosság pénzügyi edukációjára, az alábbi kezdeményezésekkel:

BÉT Akadémia lakossági tőzsdetanfolyam: Az ingyenes eseményeken a magyar tőkepiac meghatározó szakértői mutatják be a tőzsde világát olyan témákra fókuszálva, mint a hazai és külföldi részvénybefektetések, aktuális piaci trendek. A BÉT célja, hogy a hazai magánbefektetők megismerjék a kockázat és elvárhat hozam kapcsolatát és megértsék, hogy egy kockázatos befektetés hosszú távon észszerű választás.

BÉT Részvényfutam:                                                                      Középiskolásoknak szóló online tőzsdejáték, melynek célja a befektetői tudatosság növelése és a tőzsdei ismeretek bővítése.

A 2016 óta folyamatosan immár ötödször megrendezett online játék segítségével a játékosok, középiskolai diákok és tanárok igazi vagyonuk, pénzük kockáztatása nélkül ismerhetik meg a tőzsdei kereskedés világát, hasznos tőkepiaci, üzletkötési tapasztalatokat és tudást szerezhetnek. 

Hogyan kell kereskedni a tőzsdén? Mit érdemes tudni a tőzsdei vállalatokról? Hogyan működik a piac? Milyen termékekkel lehet kereskedni? Az alábbi oldalon található, ingyenesen megtekinthető és letölthető dokumentumok, Tőzsde ABC és hasznos összefoglaló prezentációk segítenek a tőzsde részleteinek, fogalmainak és folyamatainak megértésében. A letölthető anyagok elérhetőek itt: bet.hu

Tőzsdelátogatások: a BÉT rendszeresen szervez ingyenes, oktatási célt szolgáló látogatásokat iskolai csoportok számára, ahol a résztvevők egy interaktív előadás keretében ismerkedhetnek a tőzsde világával, valamint kipróbálhatják a BÉT kereskedésnyitó csengőjét is. 

Kapcsolódó tartalom

Bővebben a BÉT oldalán tájékozódhat a képekre kattintva:

Pénzügyi edukáció: A Budapest Institute of Banking (BIB Zrt.) megalapítása a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Értéktőzsde által megfogalmazott társadalmi célkitűzések és a piaci igények találkozásának eredménye.
A korszerű és gyakorlatorientált ismereteket élményalapú formában kínáló programjaihoz a szakma legjobb előadóit hívja előadópartnerként.
Kurzusaik a pénzügyi szektor működésének teljes spektrumát lefedve, szakértőitől felsővezetői szintig kínálnak naprakész tudást és fejlődési lehetőséget.