Tartalom rész kezdete

Általános tudnivalók

A pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó magyar stratégia és a cselekvési terv kidolgozása során az OECD eredményeire és közreműködésére nagymértékben támaszkodtunk. Az OECD INFE által ajánlott módszertant vettük alapul a stratégia megalkotásához. 

Az INFE szakértői az általunk készített szakmai anyagokat véleményezték. Az INFE visszajelzése segítséget nyújtott a stratégia részleteinek kialakításában, valamint megerősítette, hogy törekvéseink és az alkalmazott eszközök nemzetközi összehasonlításban is megfelelőek. Nagyra értékeljük az OECD INFE eddigi segítségét és a kialakult jó szakmai együttműködést.

Az OECD már 2002-ben átfogó projektet indított a pénzügyi tudatosság fejlesztése érdekében, 2008-ban pedig egy hálózatot hoztak létre INFE néven, aminek külön tagsága, bizottsági rendszere, titkársága működik az OECD szervezetében. Az INFE tagjai információt osztanak meg egymás között a pénzügyi tudatosság fejlesztésével kapcsolatos tapasztalataikról és eredményeikről, hozzájutnak komparatív adatokhoz és elemzésekhez.

Jelenleg a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyminisztérium teljes jogú tagként képviseli Magyarországot a szervezetben.

Kapcsolódó tartalom

Az OECD Nemzeti Tanács Titkársága - OECD Nemzeti Kapcsolattartó Pont legfrisebb híreit tartalmazó OECD Figyelőt az alábbi képre illetve linkre kattintva olvashatja el.